lundi 13 décembre 2010

Pumpkin crumble / Crumble de potiron

Cubes of pumpkin in a sauna... / Cubes de potiron dans un sauna...

That's how the beautiful pumpkin I got from the market was treated: cut into small cubes and thrown in a sort of sauna! "Cruel" you may say. "Wait a minute" I'd reply. That's not the whole story. After a steam bath of 15 minutes, I put my soft pumpkin cubes into the pan where I had fried small pieces of an onion into olive oil. Sprinkle with salt and pepper. Then,  aside, mix 100 gr. of flour, 50 gr. of butter and 50 gr. of parmesan. Finally, arrange the mix of pumpkin and onions as a first in a gratin plate, and then the flour/butter/parmesan mix as the top layer. Put in the oven for 6 to 10 minutes, with the grill option. You'll get a delicious pumpkin crumble. "Bon appétit !"

C'est ainsi que le beau potiron du marché a été traité : coupé en petits cubes et jeté dans un espèce de sauna ! "Cruel !" me direz-vous. "Une minute, s'il-vous-plaît !" je vous répondrais. Ce n'est pas toute l'histoire. Après un bain de vapeur de 15 minutes, j'ai versé mes doux cubes de potiron dans la poêle où j'avais fait revenir de petits morceaux d'oignons dans de l'huile d'olive. Saupoudrez de sel et de poivre. Puis, d'un autre côté, malaxer 100 gr. de farine, 50 gr. de beurre et 50 gr. de parmesan. Enfin, disposez le mélange de potiron et d'oignon en une première couche dans un plat à gratin, puis le mélange de farine/beurre/parmesan en une ultime couche. Placez au four pendant 6 à 10 minutes, avec l'option grill. Vous obtiendrez un délicieux crumble au potiron. "Bon appétit !"

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